Project

Future writing about future art

Masterclass in drie blokken voor cultuurjournalisten en wetenschappers . Schrijf je nu in voor blok 3!

Het Domein voor Kunstkritiek nodigt cultuurjournalisten en wetenschappers met journalistieke interesse uit voor een uniek programma. Samen met organisaties uit de kunstwereld organiseert het Domein een masterclass over bijzondere en innovatie kunstpraktijken. Uit de samenwerking tussen wetenschappers en kunstenaars is veel waardevols ontstaan. Wij brengen cultuurjournalisten en wetenschappers met journalistieke interesse en ambitie samen omdat wij denken dat veel hedendaagse kunstpraktijken door beide gezien en beschreven moeten worden. De masterclass bestaat uit drie blokken die afzonderlijk en in zijn geheel gevolgd kunnen worden. De masters zijn curatoren, wetenschappers, journalisten en critici. Kunstenaars presenteren hun werk. Het DEAF festival in Rotterdam, Van Abbe Museum in Eindhoven en de Satellietgroep in Scheveningen zijn hosts. Er worden projecten in de Gronings/Drentse veenkoloniën, Scheveningen en Amsterdam Noord bezocht. Future writing about future art wordt mogelijk gemaakt
door de Van Bijleveltstichting. 
BLOK 1
Nieuwe Masterclass schrijven over kunst en technologie.
inschrijving NU geopend - tot 13 maart 2012
Masterclass Blogging the future of technology & art

Uitnodiging voor 5 cultuurjournalisten en 5 wetenschappers

Virtueel Platform organiseert dit jaar voor de derde keer samen met het Domein voor Kunstkritiek een masterclass schrijven over digitale cultuur, onder leiding van Ine Poppe (o.m. medewerker NRC) en Sonja van der Valk (Domein). Dit jaar ligt de focus op het schrijven van journalistieke stukken over kunstfestival DEAF.

Lees meer en bekijk het volledige programma van BLOK 1.BLOK 2
Writing to connect – art journalism and  the 21e museum
21 juni, 30 augustus, 13 september, 27 oktober

In Blok 2 wordt de rol van kunstjournalistiek op scherp gesteld. Want wat is die eigenlijk anno 2012? Met bijeenkomsten in het Van Abbe Museum te Eindhoven en bij Badgast te Scheveningen.

Lees meer en bekijk het volledige programma van BLOK 2.BLOK 3
Future writing about art & local communities
8 november, 22 november, en 6 december

Het derde blok heeft als focus de kritisch journalistieke verslaglegging van community art projecten. De cases worden aangeleverd door o.a het Dagblad van het Noorden.

Lees meer en bekijk het volledige programma van BLOK 3.Kosten per blok 125 euro (excl. BTW) - inclusief bezoek projecten, tickets,museum, exposities,maaltijden.
Maximaal aantal deelnemers: 10
Lees hieronder meer over de programma’s en aanmelding.